Lunes, 13 Enero 2020 19:00

50 Millors restaurants El Baix Llobregat i L´Hospitalet

CèNTRIC gastro en 11ª posició a la Guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i L´Hospitalet

El 13 de gener a les 19 hores es va presentar, a Cèntric Espai Cultural del Prat, la primera edició de la guia dels 50 millors del Baix Llobregat i l’Hospitalet, de la mà d’AGT (Associació de Gastronomia i Turisme). La primera edició va tenir un podi de luxe, encapçalat pel Marimorena (Sant Boi de Llobregat) d’Albert Mendiola, un podi completat pel Major 36 (Gavà) de Manel Armengol, en segona posició, i Sucapà (L’Hospitalet) d’Edgar Sucarrats i Mireia Palau.

D’entre els més de 1.500 negocis del sector, la publicació recull els 50 restaurants que representen a més de 20 ciutats del Baix Llobregat. Una classificació que ha sortit gràcies a les deliberacions i tasts d’un jurat gastronòmic de primer nivell que els ha visitat durant tot l’any passat.

La guia reuneix 50 restaurants que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica amb els productes de proximitat i els seus productors com a referència. El projecte vol escapar de propostes elitistes i apostar per una cuina arrelada al territori i que sigui accessible a totes les butxaques. La guia és fruit de dos anys de treball, de buscar i rebuscar, de tastar llocs i preguntar, de contrastar, i finalment de la visita als restaurants de 10 persones de diferents àmbits (periodistes, bloggers, xefs, sommeliers,...) que han analitzat les propostes gastronòmiques de 75 restaurants, d’entre els quals en surt una classificació amb els 50 millors. 

L’acte va comptar amb la presència de més de 10 alcaldes, tinents d’alcalde, representants de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana i la Consellera d’Agricultura, xefs de màxim prestigi i gastrònoms. Els restaurants van rebre un reconeixement per la seva presència a la guia. 

La publicació es podrà comprar inicialment a través de la web agtbaix.cat i es distribuirà als restaurants inclosos a la guia i llibreries de la comarca.

www.agtbaix.cat